× Vanwege gezondheidsredenen / privé omstandigheden tijdelijk gesloten!!
Michelle's Sportmassage
Laden......Laden......

Informatie

Wat is sportmassage?

Sportmassage is gericht op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met sportmassage zorg je ervoor dat de afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd, en dit zorgt voor een sneller herstel van de spieren.

Spierverhardingen, ook wel knopen of triggerpoints genoemd, worden veroorzaakt door ophoping van afvalstoffen in de spier. Andere oorzaken zijn slechte doorbloeding en overbelasting van de spieren. Met sportmassage kunnen we ervoor zorgen dat er betere afvoer van afvalstoffen is, deze knopen verminderd worden en de spieren los blijven.

Helaas wordt sportmassage bijna nooit vergoed, hiervoor kunt u informeren bij uw zorgverzekeraar.

Tijdstip van de massage

Voor een wedstrijd of prestatie: Een stimulerende sportmassage zorgt ervoor dat de spieren warm worden en geeft goede doorbloeding van de spier. Massage is preparatief en preventief (voor blessures). Let op! Een sportmassage vervangt geen warming up.

Na een wedstrijd of bij een blessure: Door een sederende sportmassage wordt de spanning in de spier verminderd, vocht kan uittreden (dehydratie) en het weefsel kan herstellen van de geleverde prestatie of blessure.Tapen

Naast sportmassage is er de mogelijkheid tot tapen van bijvoorbeeld de enkel, pols, vingers of verschillende spieren. Dit is op aanvraag.

Het doel van tapen is de belasting van het geblesseerde gebied te verminderen. Dit is een belangrijk onderdeel van de acute fase van een blessure, voordat er gemasseerd mag worden. Na een aantal dagen/weken moet de tape weer afgebouwd worden om optimaal herstel te behalen.

Voor het maken van een afspraak

Bij sportmassage moeten we rekening houden met een aantal contra indicaties. Dit is een lijst met klachten waarbij ik niet mag masseren.

Lees de volgende lijst goed door voor je een afspraak maakt, en beantwoord ze met Ja of Nee. Heb je 1 of meer keren Ja ingevuld, neem dan contact op vóór het maken van een afspraak, dan kunnen we samen beoordelen of ik mag masseren of niet.

  • Is er sprake geweest van een trauma (ongeluk) in combinatie met de klacht?
  • Koorts in combinatie met de klacht
  • Slechte algehele gezondheid
  • Hart/longproblematiek of een hoge bloeddruk
  • Kanker in de voorgeschiedenis
  • Uitstralende pijn (bijvoorbeeld vanuit de rug naar de benen of uit de nek naar de armen)
  • Besmettelijke huidziekten
  • Vaataandoeningen (bijvoorbeeld trombose)
  • Breuken of open wonden

Naar boven